utnyttjande

Ja då var man hemma i skillinge för lite julfirande och slappande..... trodde jag i alla fall.

Mamma såg genast chansen till lite gratis arbetskraft och satte mig genast på att städa köksskåpen... Lagom tråkigt tyckte jag. Dessutom frågar folk vart jag än vänder huvudet om dom inte kan få lite massage.. mamma har ja masserat 4 ggr, syrran 3 ggr, stefan 2 och fredd har jag inte hunnit med än. Dessutom har jag 2 beställningsjobb som väntar på mig!

Trevligt att vara hemma och slappa............

image300

Jag hatar mitt extrajobb

Ja då har man spenderat ännu en dag på världens tråkigaste avdelning. Man räknar minuterna när man är där. Nedan följer en lista på vad jag har gjort mellan 06.45 och 15.00

  1. Slitit upp 8 kärringar ur sängen
  2. Torkat 4 tanter i rumpan
  3. Matat 2 tanter
  4. Hängt upp sänggardiner på en hög stege
  5. bytt batteri i en äcklig hörapparat
  6. borstat ett par löständer
  7. Druckit två cappucino
  8. Delat ut frukost
  9. Dammat 7 rum
  10. Suttit och klappat en spynde tant på ryggen medans hon spydde i en pappersmugg jag höll i
  11. Ätit lunch
  12. Suttit och klappat en spyende tant igen
  13. Torkat upp piss från ett toalettgolv
  14. Bråttats med en dement tant som tvunget skulle knipa mig i brösten
  15. Talat snäll och vänligt om för en tant att "smörgåsarna" är tyvärr slut för att jag inte orkade hämta en till henne efter att ha sprungit fram och tillbaka mellan hennes säng och köket för att hämta sill, ägg, kaffe, juice, mjölk och när då smörgåsen kom fick det  jävlar i det vara nog!
  16. Renbäddat en nerkissad säng
  17. Städat sköljen
  18. Blivit klappad på stjärten av en gubbe.
  19. Upptäckt en tatuering på en gubbe i form av en stretande dam som visade fi**an. Härligheten var ett födelsemärke.
  20. Delat ut kaffe
  21. Svarat i telefon
  22. Ätit en halv pepparkaka
  23. Äntligen gått hem!

Curling

Ja i kväll då har vi varit och curlat, spelat curling eller vad man kallar det. Detta var dock INTE en sport för mig. Mina knän är uppslitna, mitt arsle är en enda stor isbit, bina tår värker och jag kommer ha en jädra träningsvärk i mina 16 par lår i morgon. Men skam den som ger sig. Jag var sämst på att skjuta i väg stenbumlingen men fan så in i helskotta bra på att sopa! Vi vann i alla fall men kom inte och tro att någon får med mig till denna curlinghall igen!
ALDRIG!

image299

SWE - student water event

I dag har jag och Erica varit på möte. Det handlade om insparken. En stor del a mötet handlade om hur man skulle göra SWE säkrare. Alltså hur man skulle undvika att folk skadade sig och hur man skulle undvika att skolan ska få hela skulden om det händer någonting eftersom berusade ungdomar vistas i simhallen på skolans bekostnad. Det var en hej dundrandes diskussion (på engelska). Jag och Ärkan vågade inte säga ett ljud men i vårt egna lilla samtal kom vi fram till följande åtgärder för att minimera risken för olyckor:

  • Sätt på alla studenter små sockiplast som minimerar halkrisken brutalt!
  • Köp in cyklop till alla... på så sätt ser man under vattnet och kan inte simma in i någon kant.
  • Flytväst då kan ingen drunkna!
  • Syrgastub - om någon mot förmodan skulle drunkna kan dom andas under vatten i alla fall
image298

En dag i djungeln

Jaha ja.. Nu sitter jag nere i Andorroas djupaste skog. Är här på en liten vecko safari med min myrslok. Han längtade hem så jag vart tvungen att rasta av honom lite i sin hemmiljö. I dag har vi varit ute på "andorra safari". Det går ut på att man brygger 14 liter te i 14 termosar. packar ner hela skiten i en jättelik ryggsäck och sedan tar man på sig sina kängor ( givetvis efter att ha kollat att det inte finns några gigantiska giftspindlar i dom). Efter det är det bara att öppna tälten. putsa bort all spindelväv och sedan traska ut i skogen. Myrsloken hade jag satt fast i ett hundkoppel jag köpt hemma på EKOHALLEN.

Efter sisådär 1.5 meter hittade jag mitt första fynd. En jättelik pungråtta som formodligen hade sprungit in i gårdagskvällens lägereld och blivit grillad av askan som fortfarande låg och pyrde. Myrsloken var välldigt sugen på att sätta tänderna i den direkt men jag som är så förståndig plockade fram en överbliven foliebit och lindade in råttan i.

Vi traskade vidare och efter sisådär 10 meter hittade jag nästa fynd. Det var en liten machetes. Den  var lite rostig men det gjorde ingenting tyckte jag så jag stoppade ner även den i ryggsäcken. Nu vart myrsloken lite törstig så jag vart tvungen att öppna en termos med te och ge honom.

Vi fortsatte vår vandring och ca 25 meter där efter låg det någonting och blänkte i det fuktiga gräset. Det var en rund liten metallbit ca 15x15 cm stor. Först stog det mig att det kanske kunde vara en mina, men myrsloken sprang snabbt som fan fram till den lilla metallbiten till min stora förskräckelse. NEEEEEEEEEEJ skrek jag men försent!
Han var redan framme och nosade på biten och jag förstod nu att det ju inte kunde vara en mina och plockade upp den. Även denna åkte ner i ryggsäcken. Vid den här tiden vart jag ordentligt törstig. Jag öppnade därför två termosar te och slörpte dessa i mig med en gång.

5 meter framför den lilla metallbiten såg jag  någonting konstigt som rörde sig i gräset. Jag och myrsloken tittade förstenat på varandra och tassade efter många om och men fram till saken. Det var en liten neger unge som tittade på oss med plirande ögon. HUHHHJA! sa han och jag svarade det samma i hopp om att det betydde "hej" på deras hemspråk. HUUUHHGHA skrattade han, och gjorde tecken åt oss att han var törstig. Jag öppnade en termos te och sträckte fram till honom och han drack glupskt hela termosen i ett svep.

Nu började det skymma ordentligt så vi alla tre bestämde oss för att gå den långa vandringen tillbaka till vårt tält igen. Väl där var vi riktigt trötta och utsvultna så jag öppnade mitt lilla folieknyte tog fram råttan, delade den med min machetes och lade upp den i skivor på det lilla metallföremålet. Vi åt och åt och åt  och drack 4 flaskor te tills vi somnade framför lägerelden alla tre.

Nu till poängen med detta: Hur många flaskor te hade jag kvar? och hur många meter gick vi denna djungeltur?


image297

Julstök

I dag har vi haft vårt årliga julbak! Detta året minskade vi dock ner antalet bakverk från ca 25 st till 4! Något snabbare gick det. Men i alla fall på vår lista stod följande bakverk på menyn

  • Pepparkakor
  • Lussebullar/katter
  • Mozartkulor
  • Rischoklad

Jag blev givetvis satt på skitposten att göra deg. Och då inte en deg utan 2. Jisses vad jag slet och drog i slevjäveln innan smeten var len som en babyrumpa. Dock med lite hjälp av mina assistenter som var fullt igångsatta med att trycka ut pepparkakor med vinglas. I alla fall poängen med detta är att när båda degarna är färdiga och alla pepparkakor är uttrycka på plåten öppnar erica ugnen för att sätta in den första satsen peppisar. här upptäcker hon snabbt att ugnen är iskall...varpå vi konstaterar att ugnen bokstavligt talat har ballat ur, dött, segnat, flytt denna världen. Så där stog vi med tre plåtar pepparkakor och 7 plåtar outbakade lussekatter och hade ingen ugn.. KUL JUL!

hur denna historia slutar.. ja det kan ni få svar på när ja själv löst problemet... här sitter ja alltså med 100 råa pepparkakor och lussebullar.... what to do?

image296


3 helrör senare

I går fyllde min älskade vän Connie år. Jag och Lisa samt Martina satt hemma hos Lisa och drack drinkar, vin och diverse andra vätskor. Vid tio tiden traskar 12 glada karlar in i Lisas lägenhet. vi sjöng grattissånger till Connies stora förfärant samt hurrade så grannarna fick hålla i kristallkronorna. Jag hittade min gamla prinsesskrona som jag förnöjt traskade omkring i. Den fick dock inte följa med ut senare vilker jag bittert ångrade frammåt småtimmarna. I alla fall vi begav oss ner mot O´learys lite senare där jag och Lisa som vanligt lyckades med att smyga förbi biljettkärringen.  Vi slog oss ner i sofforna där vi hann med att dricka hela tre helrör innan jag hoppade hemmåt med 1.5 strumpbyxa vid fem i två. Fråga mig inte hur ja lyckas.. men lyckas gör jag alltid.

image295
Ja ni kan ju förståss lägga till 25 kg på midjan!